Ne hagyd, hogy káoszként éld meg életed egyik legszebb napját. Fontos, hogy minden gördülékenyen menjen, ezért a rengeteg esküvői tapasztalatainkból összeállítottunk egy listát, amely segít, hogy harmonikusan teljen a nagy napotok!

1) Tervezés

Jövendőbelid feltette a nagy kérdést és igen volt a válasz? Szuper! Akkor elő a táblázatokkal, határidő naplóval, time management applikációkkal. Ne feledd, nem vagy egyedül, vond be párodat, tanúd a szervezésbe. Sőt, ha teheted bízz meg egy esküvőszervezőt, aki rengeteg terhet le tud venni a válladról.

2) Jegyes fotózás

Hidd el, nem magunkat szeretnénk promózni, de fontos a nagy nap előtt is részt venni egy páros fotózáson. Ezen az alkalmon megtapasztalhatjátok, hogyan mutattok jól együtt a kamera előtt, milyen pózok a kényelmesek számotokra. Az itt készült képeket később esküvői dekorációként is használhatjátok.

3) Fókuszáljatok egymásra

A szervezkedés közben az ember hajlamos megfeledkezni a hétköznapi dolgokról. Ne hagyjátok, hogy az előkészületek átvegyék az irányítás. Irány egy mozi vagy vacsora, akár egy hosszú hétvégi kiruccanás, ahol szigorúan tilos az esküvőről beszélni.

4) Ne kövess olyan hagyományt, amivel nem tudsz azonosulni

Nem kell csak azért éjfélkor piros ruhára váltanod, mert más rokonoknál így volt. Gondold át, mi az, ami neked és kedvesednek belefér, ami szórakoztató és nem fejfájást okoz, hanem mosolyt csal az arcotokra és csak ilyen programokat rakjatok be a nagy napra. 

5) Törjétek be a választott cipőket

Bagatell dolognak tűnhet, de sok múlhat a cipőkön! Az esküvői cipőket nagy becsben tartjuk és általában hozzá sem nyúlunk a jeles napig. Javasoljuk inkább, hogy járassátok be a cipőket az esküvőig, ne érjen velük semmilyen kellemetlenség! 

6) Készüljetek fel esetleges rossz időre

Szörnyű dolog, ha a szabadtéri esküvőnknek az eső keresztbe tesz, de ha felkészültök erre az eshetőségre is, jóval komfortosabban vehetitek az akadályokat. Egy masszív, sok férőhelyes pavilont mindenképp szerezzetek be és hiába süt reggel a nap, tegyetek el két, a ruhátiokhoz passzoló esernyőt, biztos, ami biztos. 

7) Csak lassan az oltár felé

A hatalmas izgalom közepette hajlamosak vagyunk sietni az oltár felé, de végy egy nagy levegőt és lassíts. Így meghitebbé teheted a pillanatot számodra és sokkal jobb képek fognak készülni!

8) Dekoráció a házaspár asztalán

A túl sok dekoráció, ami esetleg kitakar titeket semmiképp nem szerencsés. Nyugodtan tedd arrébb a virágcsokrod és a gyertyákat, hogy a vendégek minden szemszögből láthassanak titeket. Természetesen, így könnyebb szuper képeket is készíteni!

9) Szánjatok időt egymásra

Talán most még nem is hiszed el, de az esküvőd egy kavalkád: rengeteg vendég gratulációja, vacsora, pohárköszöntők, tánc és játékok. Ne hagyjátok, hogy ne legyen időtök egymásra, ez a ti kettőtök napja, bújjatok el egy kicsit a vendégsereg elől!

10) Engedd el…

Ha valami nem úgy történik, ahogy terveztétek, ne stresszeljetek. Életetek egyik legszebb napján vagytok, ahol ti a szerelmeteké a főszerep. Éljétek meg a pillanatot és élvezzétek az esküvőtöket!